Jobböversikt för redovisningstekniker

Beteckningen för en redovisningstekniker stöds av deras förening i Förenade kungariket (AAT). Denna beteckning tillsammans med den av Chartered Accountant används främst i Storbritannien, även om titeln ibland ses i USA. Här skulle en jämförbar yrke vara en professionellt utbildad bokhållare eller bokföringsbyrå. Ett jämförbart USA-certifikat till AAT utdelas av American Institute of Professional Bookkeepers (AIPB).

Profil

Redovisningstekniker är skyldiga att producera redovisningsarbete för redovisning eller redovisning eller finansavdelningar. Deras fokus ska vara i relation till datainmatning, kundfordringar, leverantörsskulder och löneavgifter. I många kontor fungerar de som kontorschefer för generellt små företag, eftersom det anses vara fördelaktigt att ha en kontorschef med en bestämd förståelse för redovisningsansvariga. Det finns också många redovisningstekniker som har tillsynspositioner över personal utan grader eller kontorspersonal. Liknande ansvarsområden till en redovisningstekniker är en bokföringskonsulent eller bokförare, kontorschef och redovisningsanalytiker.

funktioner

Funktionerna för denna poition innefattar aspekter av leverantörsskulder, klassificering och registrering av fakturor, leverantörsfakturor och skulder. När det gäller kundfordringsavdelningen registrerar de fakturor, betalningar och producerar åldrande rapporter om fordringar. Deras roll i löneavdelningen kommer att innefatta lönekalkyler och skulder, tillsammans med skatteinnehåll, rapportering och förberedelse av lönebetalningskontrollen.

Ytterligare funktioner

Ytterligare fokus behövs för datainmatning, kontroll av fel och kontonavstämningar. Eftersom arbetet är av en repetitiv natur krävs särskild uppmärksamhet på detaljer! De är beroende av att upptäcka och korrigera bokföringsfel, allmänt orsakade av fel i datainmatning. Detta kräver ett analytiskt sinne, vilket är ett krav i en skicklig redovisningstekniker. Det krävs också att han eller hon utför grundläggande revisionsfunktioner. De kan vara ansvariga för övervakning av betalningsbara och fordringsbara konton, bankinlåning och saldon och för uppfattningen av eventuella oegentligheter. Dessutom är de ansvariga för att upprätthålla en korrekt åtskillnad mellan arbetsuppgifter och förfarandena för intern kontroll. När och när någon oegentlighet upptäcks är det i allmänhet deras perogativ att inleda en utredning.

Obligatorisk kunskap

Generellt utarbetas finansiella rapporter av professionella eller revisorer som har examen som en del av sitt ansvar. Trots att redovisningstekniker sällan är engagerade i utarbetandet och analysen av bokslutet måste de vara bekanta med processen med att skapa dem och av vilka uppgifter uppstår uppgifterna? Detta hjälper dem vid kodning och inmatning av transaktionsdata samt upptäckt och korrigering av eventuella fel i händelse av obalans.

www.dinbokfringstockholm.se

Allmän

Kontotekniker börjar generellt arbeta i en stödroll hos ett revisionsföretag. Alternativt kan det vara inom konton eller finansavdelningar eller sektioner, kommersiella organisationer, industriföretag eller den offentliga sektorn. Oavsett deras val finns det arbete för dem på alla områden i finansvärlden. Det finns oberoende möjligheter i affärsmiljön för erfarna kontoteknikers. Det kan vara som egenföretagare för en rad olika bokföringsrelaterade tjänster till de många små och medelstora företagare som antingen inte kan eller inte vill använda en permanent revisor.

Inträdesförutsättningar: Vad du behöver börja

Även om en rimlig nivå av läskunnighet behövs finns det inga krav på miniminivå för inlämning för att börja träna som redovisningstekniker.

På jobbet är det vanligtvis involverat på inträdesnivå, samtidigt som man studerar med distanserad inlärning eller på deltid. Kvalifikationer kan erhållas genom system som genomförs antingen av deras Association (AAT) eller ACCA (Association of Chartered Certified Accountants)

Två ledningar erbjuds av AAT till redovisningskvalifikationen; NVQ / SVQ och examen. De erbjudna kurser är yrkesmässiga och ger praktisk kunskap och färdigheter som krävs för att utföra de uppgifter som krävs.

Det finns tre steg i NVQ / SVQ-rutten, som bygger på kompetens.

  • Stiftelse – NVQ / SVQ i redovisningsnivå 2
  • Intermediate-NVQ / SVQ i redovisningsnivå 3
  • Tekniker – NVQ? SVQ i redovisningsnivå 4

De akademiker som har en brittisk examen i redovisning behöver bara slutföra teknikerstadiet. Skulle du ha en A-nivå i redovisning, en HNC eller en erkänd arbetslivserfarenhet, är det möjligt att du kan vara berättigad till undantag från stiftelsen. I detta sammanhang bör AAT och övriga redovisningsorgan kontaktas för mer information om validiteten av din kvalificat

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *